Established luxury and juvenile boutique design

Established luxury and juvenile boutique design

Today I was at the re-opening press conference of Hotel Storchen. Do you remember, I wrote a guest post for their blog about two weeks ago?

The house with a long tradition of hospitality has modernized its façade, the restaurant, the bar, the lobby and 35 of the 66 rooms in a record time of only 6 ½ weeks. In peak times there were up to 400 construction workers involved at the same time, and this during six days a week,  17 hours per day, divided in two shifts. An interesting side comment, the Chef cooked also during the construction for all the construction workers, they enjoyed free meals and snacks from the Storchen cuisine every day! If I had known that before, I might have applied for a job on the construction side…

The new renovated and refurbished rooms are a successful mix between established luxury and a juvenile boutique design. Hand-painted wallpapers, high quality materials, beautifully designed details and last but not least a spectacular view shall make the guest feel very much at home. At the moment it’s still a four star hotel, but the aim is to obtain a fifth one next month and I have no doubt that this will happen.

I very much like the Barchetta, the hotel bar on the ground floor, which is much more open than before. In summer the windows will be removed, the inside and outside melt together and offer a perfect place to recover from exhausting shopping (probably in my case) or exploring the city, by having a light meal, a glass of wine or a coffee.

I could write much more about this amazing house, be it about their philosophy when it comes to sustainability  be it the special culinary concept or the impressive history. But in the end, I think you have to experience the Storchen yourself, because experiencing is much better than reading!

Have fun!

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Established luxury and juvenile boutique design

Established luxury and juvenile boutique design

Heute war ich an der Pressekonferenz zur Wiedereröffnung des Hotel Storchen, für dessen Blog ich vor zwei Wochen einen Gastbeitrag geschrieben habe.

Das Haus mit einer langen Tradition der Gastlichkeit hat seine Fassade, das Restaurant, die Bar, die Lobby und 35 der 66 Zimmer renoviert und modernisiert und das in einer Rekordzeit von 6 ½ Wochen. Zu Höchstzeiten waren bis 400 Arbeiter auf der Baustelle und das an sechs Tagen pro Woche, 17 Stunden am Tag, verteilt auf zwei Schichten. Ein interessantes Detail: Der Chefkoch hat während der ganzen Renovationsphase die Arbeiterschar gratis verköstigt. Hätte ich das eher gewusst, hätte ich mich wahrscheinlich glatt als Arbeiterin beworben…

Die neu renovierten und frisch ausgestatteten Zimmer strahlen eine gelungene Mischung zwischen etabliertem Luxus und jugendlichem Boutique-Design aus. Handbemalte Tapeten, hochwertige Materialien, wunderschön durchdesignte Details und nicht zuletzt natürlich auch die spektakuläre Aussicht sollen dem Gast ein zweites zu Hause darbieten. Zurzeit ist es noch ein Viersternhotel, aber wenn alles nach Plan läuft, was ich nicht zu bezweifeln wage, wird es schon im nächsten Monat den fünften Stern aufreihen können.

Besonders gut gefällt mir die Barchetta, die Hotelbar im Parterre, welche nun viel offener gestaltet ist als zuvor. Im Sommer können die Fenster versenkt werden und so verschmelzen der Innen-und Aussenbereich praktisch miteinander und werden zum perfekten Ort um sich von einem exzessiven Shoppingmarathon (in meinem Falle) oder einer ausführlichen Stadterkundung zu erholen, bei einer leichten Mahlzeit, einem Glas Wein oder bei einem Kaffee.

Ich könnte noch so viel über dieses wunderbare Haus schreiben, sei es nun über die Nachhaltigkeitsphilosophie, über das kulinarische Konzept oder aber die spannende Geschichte. Schlussendlich aber, glaube ich, muss man den Storchen einfach erleben, denn das ist einfach tausend Mal besser als nur darüber zu lesen!

Viel Spass!

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